Lyofilizované jahody, 40g
Související produkty
Detailní popis produktu
Bez stabilizačních látek a dochucovadel.
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Použití
Lyofilizované jahody oceníte jako součást vaši zdravé snídaně, stejně jako pro zdravou svačinku, chroupání nebo na zdobení moučníků. Využít je můžete také při pečení na kynutá, piškotová a odpalovaná těsta, ve sladké kuchyni pak také do pudinků. Skvělé jsou i pro alkoholické a nealkoholické nápoje (například jako součást sektu nebo koktejlu).
Skladování
Ovoce skladujte v suchu, mimo sluneční záření a do teploty 25 stupňů. Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Aktivní látky
- Jahody - jejich antioxidační látky neutralizují škodlivé účinky volných radikálů. Díky svému alkalizujícímu účinku jahody podporují vylučování kyseliny močové, doporučují se proto při dně a revmatu (rostlinné antibiotikum). Pomáhají také předcházet arterioskleróze a brzdí její další postup. Zlepšují proudění krve v arteriích a řadí se mezi ovoce s nejnižším obsahem kalorií – jsou tedy vhodnou stravou při různých dietách včetně těch redukčních a očistných. Mají dále ochranný účinek na nervové buňky a antokyanin obsažený v jahodách snižuje syntézu cholesterolu v játrech. Jahody již v lidovém léčitelství doporučovaly babky kořenářky jahody jako lék proti revmatismu, ledvinovým kamenům, onemocnění močového měchýře i horečce
Složení
- 100 % jahody
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené ovoce |
---|---|
Množství: | 40 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.